FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zimbabve: Atletičaru transvestitu četiri godine zatvora

HARARE, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Atletičar iz Zimbabvea koji jeosvojio nekoliko medalja natječući se u ženskoj konkurenciji osuđen jena četiri godine zatvora zbog uvredljivog ponašanja.
HARARE, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Atletičar iz Zimbabvea koji je osvojio nekoliko medalja natječući se u ženskoj konkurenciji osuđen je na četiri godine zatvora zbog uvredljivog ponašanja.

Samukeliso Sithole (18) uhićen je u veljači nakon što ga je policiji prijavila atletičarka koja se pred njim skinula do gola misleći da je žensko.

"Osuđen je po šest šest točaka optužnice za narušavanje dostojastva atletičarki koje su se skinule pred njim uvjerene da se radi o ženi", rekao je tužitelj Tapfumanei Nkode.

Sithole, koji je ustrajao u tvrdnji da je žensko i nakon što su liječnici potvrdili njegov spol, ispričao se sucu u gradu Kwe Kwe u središnjem dijelu Zimbabvea.

Naveo je da je želio živjeti od atletike, pa se predstavljao kao žena. Na početku suđenja iznio je tvrdnju kako je zapravo rođen kao žena, ali su mu se muški organi počeli razvijati nakon što nije platio tradicionalni obred skidanja uroka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙