FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

TOKIO - "Umjetnost zauzimanja sjedala u podzemnoj željeznici" ime je knjige koja je objavljena u Japanu a njezin autor je 27-godišnji službenik koji je pod imenom Hajime Yorozu te savjete prvo objavljivao na internetu. Knjiga od 185 stranica puna je savjeta i dijagrama o tome kako zauzeti mjesto što brže nakon ulaska u vlak. "Tražite žene koje nanose šminku jer to znači da će uskoro izići, naučite prepoznavati uniforme učenika kako biste znali kojoj školi pripadaju i kad se približavate postaji na kojoj će ti učenici napustiti podzemnu", samo su neki od savjeta.Ipak, neke se metode ne preporučuju. Tako autor upozorava da disanje nekome za vrat nije pristojno ponašanje a također je protiv ljudi koji žele doći do mjesta za sjedenje tako što glume da su pijani i žele povratiti.

LOS ANGELES - Američka rock'n'roll legenda Jerry Lee Lewis (69) razveo se po šesti put, javljaju američki mediji. Lewis se na sudu u Mississippiju razveo od Kerrie Lynn McCarver, s kojom je bio u braku 21 godinu. "Bio je to dug i skup dan", rekao je Lewis po izlasku iz zgrade suda. Njegova bivša supruga dobit će odmah 250.000 dolara a do 2010. godine primat će godišnje 30.000 dolara. Njihov 18-godišnji sin Jerry Lee Lewis III. primat će iduće četiri godine po 20.000 dolara od oca.

RIM - Usamljeni talijanski umirovljenik kojeg je prošle godine "usvojila" jedna obitelj nakon njegovih molbi za društvom koje je upućivao putem oglasa u novinama pobjegao je ostavljajući za sobom veliki račun za zubara i čekove bez pokrića. Giorgio Angelozzi, star 80 godina, pobjegao je od "usvojiteljske" obitelji iz Bergama, grada na sjeveru Italije, prije no što je došao račun od zubara od 2360 eura. Pokazalo se da su dva čeka koja je Angelozzi poslao da pokrije troškove ukradena od druge obitelji koja ga je bila prihvatila. Angelozzi je po objavljivanju svog oglasa u kojem traži društvo bio preplavljen ponudama od koji su neke dolazile čak i iz Novog Zelanda, Brazila i SAD-a, no opredijelio se za obitelj Riva iz Bergama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙