FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glasne žabe teroriziraju Havaje

Ricu, tzv. koki žabicepostale su na Havajima pravi gnjavež.
SCHOFIELD BARRACKS, Havaji, 15. srpnja 2005. (Hina/AP) - Teško je zamisliti da bi malene žabe mogle ljudima nanijeti velike brige, ali iako su obožavane u svom 'rodnom' Puerto Ricu, tzv. koki žabice postale su na Havajima pravi gnjavež.

Na Havaje su žabice stigle 90-ih, najvjerojatnije brodom, a kako u novom okolišu nemaju prirodnih neprijatelja, namnožile su se u velikom broju pa su svojim, ionako glasnim kreketanjem, počele stvarati nesnošljivu buku.

Stručnjaci tvrde da očajni stanovnici ne pretjeruju kada se žale da imaju osjećaj da žive u neposrednoj blizini zračne luke.

Agenti za nekretnine upozoravaju da su na nekim dijelovima Velikog otoka, gdje je žabama očito najljepše, cijene kućama pale za oko 36 posto.

"Radije bih živio kraj najprometnijeg autoputa nego uz koki žabe. One proizvode zastrašujuće vriskave zvukove nakon čega uslijedi tišina, dok autoput proizvodi stalnu, dosadnu buku na koju se navikneš", rekao je jedan od stanovnika koji živi u području gdje su se žabe najviše razmnožile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙