FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor proširio dnevni red tekuće sjednice

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Dnevni red tekuće sjednice,posljednje u ovoj parlamentarnoj sezoni, Hrvatski sabor je danasproširio s pet novih točaka.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Dnevni red tekuće sjednice, posljednje u ovoj parlamentarnoj sezoni, Hrvatski sabor je danas proširio s pet novih točaka.

Na sjednici, koja po odredbi Ustava o redovitom zasjedanju Sabora može trajati najdalje do sutra u ponoć, zastupnici će se tako očitovati i o Vladinim prijedlozima zakona o umirovljeničkom fondu, izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju, izmjena i dopuna Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje, te izmjena i dopuna Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji.

O tim točkama odlučivat će se u hitnom postupku, čemu su se usprotivila oporba, upozoravajući da izmjene Zakona o stambenoj štednji mijenjaju uvjete pod kojima su građani sklopili ugovore i planirali kućne budžete pa traže da se o tekstu provede i drugo čitanje.

Sabor je donio Zakon o poljoprivrednom zemljištu, po kojem će gradovi i općine do konca rujna morati utvrditi uvjete prodaje zemljišta u svom vlasništvu, a ne učine li to umjesto njih će to napraviti županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙