FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: nastojat će se izbjeći izvanredna sjednica

ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Hrvatski sabor idući će radni tjedan umjesto usrijedu početi u utorak, a radit će se nešto duže nego sada kako bi seu redovnom ustavnom roku, do 15. srpnja, odradili planirani zakoni iizbjeglo izvanredno zasjedanje, najavio je danas predsjednik SaboraVladimir Šeks.
ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Hrvatski sabor idući će radni tjedan umjesto u srijedu početi u utorak, a radit će se nešto duže nego sada kako bi se u redovnom ustavnom roku, do 15. srpnja, odradili planirani zakoni i izbjeglo izvanredno zasjedanje, najavio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Vlada će, vjerojatno, poslati još neke zakone i reforme, rekao je Šeks zastupnicima koji su pristali da se dnevni red 15. sjednice danas dopuni prijedlogom rebalansa državnog proračuna za 2005.

Uz poruku da bi konkurencija u pomorskom prometu trebala podići kvalitetu usluga i bolje povezati otoke, Sabor je zaključio sinoć započetu raspravu o Prijedlogu zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Zastupnici ističu da tržišni pristup, odnosno koncesioniranje pomorskih linija, ne smije dovesti do pada postignutog standarda, da se mora naći prostor za hrvatske brodare i zastavu, zapošljavanje hrvatskih ljudi.

Ako jedini kriterij bude visina koncesijske naknade to može ići na štetu kvalitete, istaknuli su zastupnici, tražeći da se pritom vodi računa i o tehničkim i sigurnosnim uvjetima broda.

Da se ti uvjeti do sada baš i nisu poštivali, upozorilo je nekoliko oporbenih zastupnika, spominjući primjer splitske tvrtke Sem.

Sem je, naveo je Marin Jurjević (SDP) dobio najisplativiju koncesiju na liniji Split-Supetar, a njegov brod prije nekoliko dana zbog nevremena nije mogao isploviti iz splitske luke, iako su uredno isplovili Jadrolinijini brodovi, potom nije mogao iskrcati putnike, a u konačnici je udario u Jadrolinijin brod.

Zastupnici traže i da se jasno utvrdi sudbina državnog brodara Jadrolinije, odnosno da se kaže treba li i kako ta tvrtka ići u privatizaciju.

Sabor je rad nastavio raspravom o zakonskom prijedlogu prema kojemu bi se uvele markice na kavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙