FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Sabor neće preispitivati odluku o Afganistanu

VARAŽDIN, 9. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor neće preispitivatisvoju odluku o slanju vojnika u Afganistan, rekao je predsjednikSabora Vladimir Šeks u subotu u Poljani Biškupečkoj, naglasivši da seradi o mirovnoj misiji.
VARAŽDIN, 9. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor neće preispitivati svoju odluku o slanju vojnika u Afganistan, rekao je predsjednik Sabora Vladimir Šeks u subotu u Poljani Biškupečkoj, naglasivši da se radi o mirovnoj misiji.

Novinari su pitali Šeksa hoće li, na traženje nekih stranaka, Sabor preispitati svoju odluku o odlasku vojnika u Afganistan.

"Sabor neće preispitivati svoju odluku o slanju vojnika u Afganistan. To je mirovna misija, svi vojnici dostojno predstavljaju Hrvatsku i mjere sigurnosti su tamo maksimalne", rekao je Šeks u Poljani Biškupečkoj, gdje je otvorio 11. festival sportske rekreacije na selu.

Sabor je 1. srpnja donio odluku da u međunarodnu mirovnu misiju ISAF pošalje do ljeta 2006. još stotinjak pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, što bi hrvatski kontigent u toj misiji povećalo na oko 150 ljudi. U povodu terorističkih napada u Londonu, HSP je jučer ocijenio da Hrvatska mora preispitati tu odluku jer, kako su rekli, al-Qaidine prijetnje odnose se na sve zemlje koje imaju vojnike u Afganistanu i Iraku.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šeks je rekao da će saborski zastupnici, iako imaju zahtjevan dnevni red, stići donijeti sve odluke do završetka redovnog zasjedanja Sabora.

"Mnogo je važnih tema, od rebalansa proračuna do reforme zdravstvenog sustava. Za četiri dana mnogo se može napraviti, ako se radi od jutra do mraka", rekao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙