FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: u dnevnom redu i deklaracija o Srebrenici

ZAGREB,12. srpnja(Hina) - U Srebrenici je počinjen genocid i najtežiratni zločin u Europi nakon II. svjetskog rata za koji zločinci morajuodgovarati, stoji uz ostalo u deklaraciji o Srebrenici, koju jeHrvatskom saboru predložio zastupnik Šemso Tanković (SDA).
ZAGREB,12. srpnja(Hina) - U Srebrenici je počinjen genocid i najteži ratni zločin u Europi nakon II. svjetskog rata za koji zločinci moraju odgovarati, stoji uz ostalo u deklaraciji o Srebrenici, koju je Hrvatskom saboru predložio zastupnik Šemso Tanković (SDA).

Predloženu deklaraciju, Sabor je danas uvrstio u dnevni red tekuće sjednice i za očekivati je da se o njoj očituje do kraja tjedna, kada završava sezonu redovnog zasjedanja.

Neslužbeno se doznaje da će se tekst deklaracije još doraditi.

Deklaracijom bi se podsjetilo da je u srpnju 1995. iz Srebrenice, tada UN-ove zaštićene zone, deportirano oko 23 tisuće žena i djece, likvidirano više od osam tisuća muškaraca.

Tanković predlaže da se deklaracijom utvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid, a da je u proteklom desetljeću malo učinjeno da se uhvate njegovi glavni arhitekti.

Zločinci moraju odgovarati, o tome se mora govoriti, jer se u šutnji rodi sumnja, a o zločinu i genocidu ovdje sumnje nema, stoji uz ostalo u za sada neslužbenom tekstu predložene deklaracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙