FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Etiopski vojnici plijene vozila jer ih UN nije platio

ADIS ABEBA, 3. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Etiopski vojnici unedjelju su nedaleko od Adis Abebe blokirali autoput i plijenilivozila koja prolaze, prosvjedujući tako jer im, kako tvrde, UN nijeisplatio naknade za sudjelovanje u mirotvornoj operaciji u Liberiji.
ADIS ABEBA, 3. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Etiopski vojnici u nedjelju su nedaleko od Adis Abebe blokirali autoput i plijenili vozila koja prolaze, prosvjedujući tako jer im, kako tvrde, UN nije isplatio naknade za sudjelovanje u mirotvornoj operaciji u Liberiji.

Oko 150 vojnika koji su se nedavno vratili s mirovne operacije u zapadnoj Africi, postavili su cestovnu blokadu u sjevernom gradiću Fetche, kazao je jedan svjedok čiji je auto "konfisciran", kako se izrazio.

"Vojnici su nam rekli da je ovo prosvjedna akcija čiji je cilj skrenuti pozornost svijeta na činjenicu da im nije isplaćena nadoknada za njihovo sudjelovanje u mirovnoj misiji u Liberiji", reklao je oštećeni putnik agenciji Reuters. "Nisu bili nasilni. Ponašali su se prema nama ozbirno i s poštovanjem", dodao je svjedok koji je želio ostati anoniman.

Glasnogovornik Ministarstva informiranja rekao je da je jedan vladin dužnosnik već krenuo prema gradiću Fetche, stotinjak km sjeverno od Adis Abebe, kako bi s vojnicima razmotrio problem. Dodao je da su plaće za mirovnu misiju vojnicima već stavljene na raspolaganje.

"Vlada je otvorila bankovne račune u ime svakog pojedinog vojnika i uputila ih da odu u banku i dignu novac. Međutim, vojnici su tražili isplatu u gotovini", rekao je predstavnik etiopskog ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙