FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens i Airbus razvijaju GSM rješenje za zrakoplove

ZAGREB/MUENCHEN, 13. srpnja 2005. (Hina) - Njemačka tvrtka Siemenspotpisala je ekskluzivni ugovor s proizvođačem zrakoplova Airbus ozajedničkom razvoju rješenja koji će omogućiti korištenje mobilnihuređaja i Interneta u zrakoplovima tijekom leta, priopćio je u srijeduSiemens.
ZAGREB/MUENCHEN, 13. srpnja 2005. (Hina) - Njemačka tvrtka Siemens potpisala je ekskluzivni ugovor s proizvođačem zrakoplova Airbus o zajedničkom razvoju rješenja koji će omogućiti korištenje mobilnih uređaja i Interneta u zrakoplovima tijekom leta, priopćio je u srijedu Siemens.

Komercijalno uvođenje te nove korisničke usluge planira se sredinom 2006., navodi se u priopćenju te njemačke kompanije.

Siemens će osigurati GSM tehnologiju odnosno nano-GSM /GPRS baznu stanicu koja će omogućiti prijam za mobilne telefone, osobna računala ili dlanovnike iz svakog sjedala u zrakoplovu. Proizvod će biti povezan sa zemaljskom GSM mobilnom mrežom s pomoću satelitske tehnologije i neće ometati uređaje u zrakoplovu ili zemaljsku mobilnu mrežu.

Airbus će s druge strane preuzeti na sebe integraciju te tehnologije u postojeće elektroničke sustave, te biti odgovoran za promociju među zrakoplovnim prijevoznicima i održavanje, stoji u priopćenju.

"Mogućnost korištenja mobilnih telefona dugo je bila želja putnika koji su često na poslovnim letovima i ovise o rješenjima za mobilne komunikacije", istaknuo je Christoph Caselitz, predsjednik poslovnog segmenta Mobile Networks u Siemens Communicationsu.

"Partnerstvo između Siemensa i Airbusa osigurat će skoro uvođenje te usluge i otvoriti nove izvore prihoda za zrakoplovne tvrtke", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙