FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik Deutsche Banka razmatra preuzimanja

FRANKFURT, 14. lipnja 2005. (Hina/AP) - Deutsche Bank razmatra noveakvizicije u Njemačkoj i izvan nje u želji da poveća broj svojihklijenata, izjavio je izvršni direktor najveće njemačke banke JosefAckerman za poslovni dnevni list Handelsblatt u izdanju od utorka.
FRANKFURT, 14. lipnja 2005. (Hina/AP) - Deutsche Bank razmatra nove akvizicije u Njemačkoj i izvan nje u želji da poveća broj svojih klijenata, izjavio je izvršni direktor najveće njemačke banke Josef Ackerman za poslovni dnevni list Handelsblatt u izdanju od utorka.

"Deutsche Bank je spremna preuzeti banke na tržištima gdje je već prisutna a i na novim tržištima, primjerice onima u razvoju", kazao je Ackerman u svojem intervjuu za taj njemački list .

Njegovi komentari stižu dan nakon što je talijanska banka Unicredito Italiano objavila pojedinosti svojeg preuzimanja njemačke bankarske grupe HVB, druge najveće njemačke banke, vrijednog 15,4 milijardi eura. Bit će to najveće dosad bankarsko prekogranično preuzimanje u Europi koje će stvoriti dominantnog igrača u istočnoj Europi.

Ackermann je kazao da će Deutsche Bank razmotriti akvizicije unutar Njemačke. Pokušaj kupnje najveće njemačke banke u poslovanju s građanima Deutsche Postbank prije godinu dana nije im uspio. Ackermann drži da bi to bila strateški dobra transakcija.

Upitan da li ima izgleda za obnavljanje takvog pokušaja odgovorio je da "ćete to morati pitati Deutsche Post", vlasnika Deutsche Postbanka, koji je pak objavio kako ne namjerava odustati od svojeg većinskog udjela u Postbanku.

Ulazak Unicredita u Njemačku bit će od pomoći, ustvrdio je Ackermann. "Za Njemačku, dugoročno, puno je bolje imati kompanije koje mogu konkurirati na osnovu svjetske klase umjesto da ima kompanije koje su manje uspješne, manje konkurentne i u opasnosti da budu preuzete", kazao je u svojem intervjuu za Financial Times.

Dodao je i kako njegova banka razmatra širenje u Kinu. "Morati imati uporište u Kini kao globalni igrač, a ako to ne učinite mogli biste požaliti kroz pet do deset godina", istaknuo je Ackermann.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙