FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave na našičkome području

NAŠICE, 9. srpnja 2005. (Hina) - Jaka kiša koja je sinoć padala nanašičkome području učinila je veliku štetu, najviše u općinamaPodgoraču i Koški.
NAŠICE, 9. srpnja 2005. (Hina) - Jaka kiša koja je sinoć padala na našičkome području učinila je veliku štetu, najviše u općinama Podgoraču i Koški.

Voda je sinoć ušla u 40-ak kuća u podgoračkoj općini i u gospodarske zgrade, iz kojih je bujica nosila životinje, a s ceste je odvukla i osobni automobil, no vozač je samo lakše ozlijeđen.

Vrtovi su opustošeni, a poljoprivrednici zbrajaju štetu po poljima i ističu kako ove godine i neće biti žetve jer im je sve uništeno. Vatrogasci danas stanovništvo opskrbljuju pitkom vodom.

U Podgoraču je danas održan sastanak s osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom, koji je najavio da će u ponedjeljak biti održana sjednica Županijskoga poglavarstva. Do tada će i šteta biti procijenjena pa će se znati hoće li se elementarna nepogoda proglasiti za obje općine ili samo za dijelove koji su najviše stradali.

Na području koškanske općine i danas se voda prelijevala preko ceste. Poplavljena su polja, dvorišta, obiteljska gospodarstva i poduzetnička zona, a voda je ušla i u nekoliko obiteljskih kuća. Na području koškanske općine palo je oko 100 litara vode po četvornome metru.

Kao uzrok poplava stanovnici ponovno navode neočišćene kanale. Prozivaju "Hrvatske vode" i pozivaju ih da nešto učine kako bi se spriječila katastrofa jer kiša i dalje pada.

U "Hrvatskim vodama" ističu da se kanali dijele na kanale 3. i 4. reda, koje moraju čistiti sami korisnici, i kanale 1. i 2. reda, koji su obveza "Hrvatskih voda" i koji su - tvrde - najvećim dijelom očišćeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙