FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vlada najavila borbu protiv Islamskog džihada

JERUZALEM, 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obraneShaul Mofaz u srijedu je, nakon novog samoubilačkog napada u Netanyi,najavio akciju protiv radikalne palestinske organizacije Islamskidžihad.
JERUZALEM, 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz u srijedu je, nakon novog samoubilačkog napada u Netanyi, najavio akciju protiv radikalne palestinske organizacije Islamski džihad.

"Postupat ćeo protiv Islamskog džihada na svaki način i posvuda", rekao je Mofaz kako je prenio izraelski radio.

U samoubilačkom napadu u utorak poslijepodne u Netanyi, prvom nakon više od četiri mjeseca, ubijene su tri Izraelke i ranjeno tridesetak osoba. Reagirajući na napad izraelska je vojska iste noći blokirala palestinska područja.

Odgovornost za napad u Netanyi preuzela je radikalna palestinska organizacija Islamski džihad. Prilikom potrage za organizatorima napada izraelski su vojnici u Tulkarmu ubili jednog palestinskog policajca i ranili još jednog muškarca, objavili su palestinski izvori u srijedu ujutro.

Glasnogovornica izraelske vojske u Tel Avivu je izjavila da su ta dvojica Palestinaca otvorili vatru kad je izraelska vojska ušla u Tulkarm, istaknuvši kako palestinske autonomne vlasti ne postupaju dovoljno konzekventno protiv terorističkih skupina.

Izraelski su vojnici u Tulkarmu uhitili petoricu Palestinaca, osumnjičenih da su članovi Islamskog džihada. Izraelski radio je javio i da su nakon napada u Netanyi suspendirani razgovori o sigurnosnoj situaciji s palestinskom stranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙