FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Moramo se pozabaviti uzrocima terorizma

LONDON, 9. srpnja 2005. (Hina/AP) - Britanski premijer Tony Blair usubotu je izjavio da je ključno pozabaviti se uzrocima terorizma,navodeći siromaštvo, nedostatak demokracije i sukob na Bliskomistoku.
LONDON, 9. srpnja 2005. (Hina/AP) - Britanski premijer Tony Blair u subotu je izjavio da je ključno pozabaviti se uzrocima terorizma, navodeći siromaštvo, nedostatak demokracije i sukob na Bliskom istoku.

Bombački napadi na London ukazuju na hitnu potrebu svjetskih vođa da se pozabave problemima poput siromaštva, kazao je Blair za BBC. Prema njegovim riječima, o nekim od tih pitanja raspravljalo se na summitu G8.

"Mislim da ova vrst terorizma ima duboke korijene. I kao što se pokušavamo uhvatiti u koštac s posljedicama terorizma - pokušavajući se zaštititi - terorizam moramo iščupati u korijenu", pojasnio je Blair.

To, kako je istaknuo, znači raditi na razumijevanju ljudi različitih vjera i pomoći u rješavanju sukoba između Palestinaca i Izraela.

Također je kazao da na kontinentu na kojem vladaju siromaštvo, fanatizam i ekstremizam dolazi do posljedica koje se ne ograničavaju samo na taj kontinent.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙