FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vlada poduzet će mjere protiv terorista

JERUZALEM, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vlada poduzet ćemjere protiv islamističkih terorista koji su preuzeli odgovornost zanapad u Netanyji, nadomak Tel Aviva, u kojemu su u utorak ubijena dvaIzraelca, priopćio je službeni predstavnik izraelske vlade AviPazner.
JERUZALEM, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vlada poduzet će mjere protiv islamističkih terorista koji su preuzeli odgovornost za napad u Netanyji, nadomak Tel Aviva, u kojemu su u utorak ubijena dva Izraelca, priopćio je službeni predstavnik izraelske vlade Avi Pazner.

"Poduzet ćemo korake kako bismo zaustavili novi val nasilja budući da Palestinska samouprava ne čini ništa i dalje govori da neće ništa činiti", izjavio je Pazner za AFP.

"Taj divljački napad rezultat je politike Palestinske samouprave koja ne želi uvesti reda. Svi koji nisu poštovali primirje iskoristili su to kako bi se organizirali", dodao je.

Pazner nije htio reći o kakvoj vrsti akcije Izrael razmišlja. Usto je istaknuo da u ovakim okolnostima više nema govora o predaji drugih palestinskih gradova Palestinskoj samoupravi.

Nakon summita u Šarm-el-Šeiku, Izrael je Palestincima prepustio nadzor nad Jerihonom i Tulkaremom.

Tijekom posljednjeg susreta između izraelskog premijera Ariela Sharona i palestinskog vođe Mahmuda Abasa 21. lipnja, Sharon je pristao predati Palestincima nadzor nad još dvama gradovima na Zapadnoj obali, Betlehemom i Kalkiliyom, ukoliko se ostvari napredak na području sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙