FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael protiv doseljenika akustičnim topom?

JERUZALEM, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelske snage bi mogleupotrijebiti nedavno izrađeni akustični top za rastjerivanjedoseljenika koji se protive planu povlačenja iz pojasa Gaze ukolovozu, piše u nedjelju Jeruzalem Post.
JERUZALEM, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelske snage bi mogle upotrijebiti nedavno izrađeni akustični top za rastjerivanje doseljenika koji se protive planu povlačenja iz pojasa Gaze u kolovozu, piše u nedjelju Jeruzalem Post.

Taj akustični top je uspješno prošao sve testove, rekao je major Yoav Yadov, šef kopnenih obrambenih sustava. Dodao je da će o "njegovoj mogućoj upotrebi protiv židovskih doseljenika odlučiti načelnik glavnog stožera ili ministar obrane".

Plan židovskog povlačenja predviđa evakuaciju oko 8.000 doseljenika iz 21 naselja u pojasu Gaze i četiriju naselja na Zapadnoj obali od sredine kolovoza.

Taj mobilni top Izraelci nazivaju "sirena" i u mogućnosti je rastjerati prosvjednike u području od 100 metara jer ispušta zvuk vrlo visoke frekvencije koji dopire do njihovog unutarnjeg uha.

Major Yadov je rekao da naprava do sada nije testirana na prosvjednicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙