FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: Prosvjedi sto metara od Sabora, Vlade, Ustavnog suda

ZAGREB,7. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će predložiti rješenje prema kojemu se javni prosvjedi ne bi smjeli održavatinajmanje sto metara od objekata u kojima su smješteni ili zasjedajuHrvatski sabor, Vlada, Ustavni sud i predsjednik države.
ZAGREB,7. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će predložiti rješenje prema kojemu se javni prosvjedi ne bi smjeli održavati najmanje sto metara od objekata u kojima su smješteni ili zasjedaju Hrvatski sabor, Vlada, Ustavni sud i predsjednik države.

Takvo rješenje sadržano je u novom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o javnom okupljanju o kojemu će Vlada sutra odlučivati.

Zbog brojnih kritika koje je doživio njezin raniji prijedlog izmjena tog Zakona, Vlada ga je povukla i sada ide se novim.

Vlada predlaže i brisanje odredbe po kojoj je zabranjeno mirno okupljanje i prosvjedovanje u blizini spomenika kulture nulte kategorije, tumačeći da je takvo rješenje blisko rješenjima drugih država koje ne zabranjuju javna okupljanja na takvim mjestima.

Vlada bi na sutrašnjoj sjednici trebala predstaviti i izmjene Zakona o pošti, strategiju gospodarenja otpadom, Uredbu o tržnom redu za ovogodišnju pšenicu itd.

Trebala bi donijeti i odluku o osnivanju muzeja Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙