FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žestoki sukobi policije i prosvjednika u Gleneaglesu

GLENEAGLES, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Žestoki sukobi izmeđuprosvjednika i škotske policije obilježili su u srijedu okupljanja ublizini summita G8 u Gleneaglesu, kako bi od velikih sila zahtijevalida učine više za borbu protiv siromaštva.
GLENEAGLES, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Žestoki sukobi između prosvjednika i škotske policije obilježili su u srijedu okupljanja u blizini summita G8 u Gleneaglesu, kako bi od velikih sila zahtijevali da učine više za borbu protiv siromaštva.

Policija je podnijela prijavu u srijedu popodne protiv nekoliko stotina prosvjednika koji su se odvojili od povorke, u blizini metalne pregrade koja okružuje hotel u Gleneaglesu gdje navečer počinje summit velikih sila.

Tridesetak prosvjednika u crnim kukuljicama i sa maramama preko lica pokušalo je ući u sigurnosno okruženje koje štiti hotel.

Škotska policija jako je oklijevala da dopusti taj prosvjed od približno 5.000 osoba, koji ima dopuštenje da dođe do samog mjesta održavanja summita u Gleneaglesu. Do prvih je incidenata došlo u srijedu ujutro na lokalnim prometnicama i u okolnim škotskim selima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙