FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karadžićev sin ostaje u pritvoru

SARAJEVO,12. srpnja 2005.(Hina) - Aleksandar Karadžić, sin haškogbjegunca Radovana Karadžića, i dalje je u pritvoru NATO-a i tamo ćeostati sve dok bude trajala istraga o vezama koje bi mogao imati soptuženima za ratne zločine ili njihovim pomagačima, izjavio je uutorak u Sarajevu glasnogovornik stožera NATO-a u Bosni i HercegoviniDerek Chappell.
SARAJEVO,12. srpnja 2005.(Hina) - Aleksandar Karadžić, sin haškog bjegunca Radovana Karadžića, i dalje je u pritvoru NATO-a i tamo će ostati sve dok bude trajala istraga o vezama koje bi mogao imati s optuženima za ratne zločine ili njihovim pomagačima, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik stožera NATO-a u Bosni i Hercegovini Derek Chappell.

On je novinarima kazao da je privođenje Aleksandra Karadžića obavljeno prošlog tjedna na temelju novih činjenica i informacija koje je prikupio NATO.

"On je osumnjičen za ozbiljna kaznena djela", kazao je Chappell istaknuvši da će mlađi Karadžić ostati u pritvoru i pod istragom "sve dok to bude potrebno".

Chappell je dodao da je privođenje onih za koje se sumnja da pomažu optužene za ratne zločine potpuno zakonito te da NATO zadržava pravo poduzimanja takvih mjera protiv bilo koje osobe osumnjičene za slično protuzakonito ponašanje.

Američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina Pierre-Richard Prosper, koji boravi u BiH, izjavio je u utorak u Sarajevu da je deseta obljetnica potpisivanja Daytonskog sporazuma pravo vrijeme da se napokon riješi problem privođenja najtraženijih haških bjegunaca.

On je međutim istaknuo da to nije samo odgovornost NATO-a nego i lokalnih vlasti pa i običnih ljudi koji trebaju pomoći unićenje ukoliko žele bolju budućnost za svoju zemlju.

Prosper je još jednom odlučno opovrgnuo glasine o postojanju navodnog dogovora kojim je Richard Holbrooke zajamčio Karadžiću zaštitu od uhićenja.

Sjedinjene Države, kazao je Prosper, ostaju vrlo zainteresirane da se Karadžić i Mladić što prije privedu pravdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙