FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen sin Radovana Karadžića

SARAJEVO, 7. srpnja 2005. (Hina) - Stožer NATO-a u BiH potvrdio je kakoje u četvrtak ujutro Aleksandar Saša Karadžić, sin ratnog vođebosanskih Srba Radovana Karadžića, priveden pod sumnjom da pomažeosobama optuženim za ratne zločine.
SARAJEVO, 7. srpnja 2005. (Hina) - Stožer NATO-a u BiH potvrdio je kako je u četvrtak ujutro Aleksandar Saša Karadžić, sin ratnog vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, priveden pod sumnjom da pomaže osobama optuženim za ratne zločine.

U priopćenju Stožera NATO-a, objavljenom u Sarajevu, navodi se kako je Saša Karadžić osoba koja bi mogla imati "važne informacije" za otkrivanje optuženih ratnih zločinaca ili za identificiranje njihovih pomagača". U priopćenju se navodi kako mandat kojega imaju međunarodne snage u BiH dopušta provedbu ovakvih akcija te da su one izvedene u suradnji s Uredom visokog predstavnika za BH i lokalnim vlastima.

U priopćenju se također navodi kako će se prema Saši Karadžiću, koji se trenutačno nalazi na "sigurnoj lokaciji", postupati sukladno međunarodnom humanitarnom pravu, a predstavnicima Međunarodnog crvenog križa biti će dopušteno da ga posjete.

Sašina sestra Sonja, koja također živi na Palama, izjavila je lokalnim medijima kako je njen brat odveden oko 9 sati ujutro iz stana u središtu Pala. Pripadnici NATO-a, kako je kazala, u stan Saše Karadžića došli su s obrazloženjem kako žele vratiti stvari oduzete tijekom jednog od ranijih pretresa. Nakon toga bez dodatnih pojašnjenja odveli su ga i ukrcali u helikopter, koji je potom odletio u nepoznatom pravcu.

Lokalna policija na Palama priopćila je kako nije bila izvještena o pripremama za ovu operaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙