FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica inicirao donošenje saborske deklaracije o "Oluji"

ZAGREB,8. srpnja(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Slaven Leticapokrenuo je danas inicijativu donošenja saborske deklaracije ovojno-redarstvenoj akciji "Oluja".
ZAGREB,8. srpnja(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Slaven Letica pokrenuo je danas inicijativu donošenja saborske deklaracije o vojno-redarstvenoj akciji "Oluja".

Prema Letičinoj zamisli, "Oluja" bi se deklaracijom definirala kao "saveznička operacija izvedena uz puni međunarodni legitimitet, pokrivena rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a i izvedena uz potporu SAD-a".

Letica je novinarima u Saboru kazao kako je o svom prijedlogu danas razgovarao i s premijerom Ivom Sanaderom, koji, tvrdi Letica, nema ništa protiv takve inicijative.

Letica je stoga krenuo u lobiranje za potporu parlamentarnih stranaka, a o svemu će se, kaže, konzultirati s Ivom Josipovićem iz SDP-a i Andrijom Hebrangom iz HDZ-a.

Usuglase li se klubovi o tekstu deklaracije, o njoj, po Letici, u Saboru ne bi trebalo ni raspravljati, nego bi je zastupnici bez rasprave mogli donijeti jednoglasno.

Letica smatra da bi donošenje takve deklaracije moglo pridonijeti raščišćavanju kontroverzi koje su o "Oluji" proizvele određene kvalifikacije iz haških optužnica.

"Oluju" bi, drži Letica, u toj deklaraciji trebalo staviti i u kontekst srebreničke tragedije, budući da je ta vojno-redarstvena akcija, napominje, pomogla sprječavanju sličnih zločina na teritoriju BiH.

Letica smatra da bi deklaraciju Sabor trebao donijeti prije ljetne stanke, a u povodu 10. obljetnice "Oluje", 5. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙