FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: novi pogon Wienerbergera Ilovac

KARLOVAC, 12. srpnja 2005. (Hina) - Karlovačka tvrtka WienerbergerIlovac d.d. otvorila je danas automatiziran i robotiziran pogon zaproizvodnju dvadeset vrsta opeka u koji je uloženo 40 milijuna kuna.
KARLOVAC, 12. srpnja 2005. (Hina) - Karlovačka tvrtka Wienerberger Ilovac d.d. otvorila je danas automatiziran i robotiziran pogon za proizvodnju dvadeset vrsta opeka u koji je uloženo 40 milijuna kuna.

Otvorenju je nazočio i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, te članovi uprave i nadzornog odbora Wienerberger grupe, predvođeni predsjednikom uprave Wolfgangom Reithoferom.

Taj je austrijski koncern vodeći u svijetu po proizvodnji opeke, a drugi po proizvodnji crijepa, te ima 58 ciglana i 26 pogona za crijep u 11 zemalja istočne i središnje Europe. U cijelom svijetu ima 236 proizvodnih pogona u 24 zemlje Europe i Amerike, sa ukupno 13.000 zaposlenika.

Godišnji promet Wienerberger grupe je 1,7 milijardi eura, od čega je dobit nakon oporezivanja u 2004. godini bila 188 milijuna eura, rekao je danas novinarima Wolfgang Reithofer.

Očekivanja od ulaganja u Hrvatsku, u ukupnoj vrijednosti od 200 milijuna kuna od 1997. godine do danas, i to u Karlovcu i Đakovu, nisu kratkoročna, već računamo na dugoročni održivi razvoj, jer vjerujemo da će Vlade Republike Hrvatske osmisliti dobar sustav poticanja stanogradnje, koja je radno intenzivna grana s puno radnih mjesta i doprinosi razvoju zemlje u cijelini, rekao je Reithofer.

Ministar Vukelić je istaknuo da Hrvatska želi biti poželjna destinacija za strana ulaganje kao što je prepoznatljiva destinacija u turizmu.

Austrija je vodeći strani ulagač u Hrvatsku. Od ukupno 10,7 milijardi dolara inozemnih izravnih ulaganja u Hrvatsku u razdoblju od 1993. do kraja 2004. godine na ulagače iz Austrije otpada više od 26 posto. Samo u 2004. od ukupno 1,07 milijardi dolara izravnih stranih ulaganja iz Austrije je došlo više 30 posto.

Ministar Vukelić je podsjetio i da je Austrija u robnoj razmjeni s Hrvatskom među prve četiri zemlje. Robna razmjena dviju zemalja prošle je godine iznosila 1,9 milijardi dolara, s tim da je uvoz iz Austrije porastao za 20 posto, a izvoz iz Hrvatske u Austriju za 57 posto.

Čestitajući tvrtki Winerberger Ilovac na visokoj tehnologiji s potpuno automatiziranom i robotiziranom proizvodnjom ministar Vukelić je rekao da Vlada RH stvara uvjete za unaprjeđenje izvozno orijentirane proizvodnje s novim tehnologijama.

(Hina) xhor yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙