FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uoči otvaranja 56. dubrovačkih ljetnih igara u nedjelju

DUBROVNIK, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na ovogodišnjim, 56. Dubrovačkimljetnim igrama nastupit će više od 2.000 umjetnika iz dvadesetakzemlja koji će izvesti više od sto dramskih, glazbenih i plesnihpredstava i popratnih programa na dvadesetak pozornica, rečeno jedanas na konferenciji za novinare održanoj u Dubrovniku uoči otvaranjaigara u nedjelju, 10. srpnja.
DUBROVNIK, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na ovogodišnjim, 56. Dubrovačkim ljetnim igrama nastupit će više od 2.000 umjetnika iz dvadesetak zemlja koji će izvesti više od sto dramskih, glazbenih i plesnih predstava i popratnih programa na dvadesetak pozornica, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Dubrovniku uoči otvaranja igara u nedjelju, 10. srpnja.

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender te ravnatelji glazbenog i dramskog dijela programa Neven Frangeš i Ivica Kunčević obratili su se novinarima u novootvorenom VIP internet-cafeu.

U dramskom programu naći će se dvije velike premijere - "Ondine" J. Giraudouxa u režiji Krešimira Dolenčića te "Don Quijote", autorski rad Ivice Kunčevića po motivima Cervantesa.

Na programu će biti četiri dramska gostovanja. Uz jedno od najboljih svjetskih uličnih kazališta, britanskog Natural Theatre Company, Igre će ove godine ugostiti i predstavu dubrovačkog kazališta Marina Držića "Ljubovnici" anonimnog dubrovačkog autora iz 16. stoljeća, Sršenovu "Cvijetu Zuzorić" i Marasovićevu "Antigonu, kraljicu u Tebi" u režiji Matka Raguža splitskog HNK.

Ponovno će biti izvedeni i Vojnovićev "Ekvinocijo" te Držićev "Grižula".

U glazbenom dijelu programa nastupit će znana imena svjetskih pozornica, poput violinista i dirigenta Vladimira Spivakova s "Moskovskim virtuozima", najpoznatijeg tenora današnjice Ramona Vargasa, nagrađivane pijanistice Katye Mechetine, japanske violinistice Midori s pijanistom Charlesom Abramovichem.

Svečani ceremonijal otvaranja započet će tradicionalno 10. srpnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha.

Na današnjoj konferenciji za novinare govorila je i Dubravka Jusić, voditeljica korporativnih komunikacija u VIP-netu, koji je i ove godine generalni sponzor Dubrovačkih ljetnih igara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙