FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena dionica Gaz de France od 20,7 do 24 eura

PARIZ, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Dionice francuske državnekompanije Gaz de France prodavat će se po cijeni od 20,7 do 24 eurainstitucionalnim ulagačima, objavilo je u četvrtak francuskoministarstvo gospodarstva i financija, pokrenuvši najveću u svijetuprvu javnu ponudu dionica u ovoj godini.
PARIZ, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Dionice francuske državne kompanije Gaz de France prodavat će se po cijeni od 20,7 do 24 eura institucionalnim ulagačima, objavilo je u četvrtak francusko ministarstvo gospodarstva i financija, pokrenuvši najveću u svijetu prvu javnu ponudu dionica u ovoj godini.

Država će ostati većinski dioničar u tvrtki i zadržat će u svom vlasništvu 78 do 80 posto kapitala, objavilo je ranije ministarstvo.

Cijene dionica ponuđenih privatnim ulagačima formirat će se na tržištu i uključivat će jednu besplatnu za 10 kupljenih dionica.

"Ako to dozvole prilike na tržištu, ponuda će obuhvatiti maksimalno 121,3 milijuna državnih dionica uz formiranje maksimalno 80,9 milijuna novih dionica", istaknuto je u priopćenju francuskog ministarstva.

Očekuje se da će francuska država prodajom udjela u Gaz de Francu zaraditi između 2,51 i 2,91 milijardi eura.

Inače, Gaz de France izvijestio je u veljači o povećanju neto profita u 2004. za 14,9 posto na 1,05 milijardi eura i o povećanju prodaje za 8,9 posto na 18,13 milijardi eura.

Francuski sindikati snažno se protive djelomičnoj privatizaciji energetskih poduzeća u vlasništvu države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙