FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Michelin gledateljima kupuje ulaznice

PARIZ, 29. lipnja 2005. (Hina/STA) - Francuski proizvođač guma,Michelin ponudio je gledateljima utrke svjetskog prvenstva formule 1,Velike Nagrade SAD u Indianapolisu, naknadu troškova za ulaznice, jerje zbog bojkota momčadi koje koriste Michelinove gume nastupilo svegašest bolida.
PARIZ, 29. lipnja 2005. (Hina/STA) - Francuski proizvođač guma, Michelin ponudio je gledateljima utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade SAD u Indianapolisu, naknadu troškova za ulaznice, jer je zbog bojkota momčadi koje koriste Michelinove gume nastupilo svega šest bolida.

Francuzi su najavili kako će kupiti 20.000 ulaznica za utrku iduće godine i podijeliti ih zainteresiranima gledateljima koji su bili nazočni jednom od najsramotnijih događaja u povijesti formule 1.

"Michelin žali zbog događaja u Indianapolisu, zbog kojih su najviše ispaštali gledatelji," poručili su iz Michelina. Potez čelnika francuske kompanije razveselio je predstavnika Indianapolis Motor Speedwaya, Rona Greena. "Raduje me potez Francuza. Gledatelji su platili kako bi gledali spektakl, a dobili su ništa," poručio je Green. Cijela ulaznica kretala se između 75 i 150 dolara, a na tribinama je bilo oko 100.000 ljudi.

Do bojkota sedam momčadi došlo je nakon što je Michelin zatražio posebnu dozvolu da iz Francuske dopremi novu i bitno drukčiju vrstu guma, koja bi osigurala pilotima veću sigurnost. Vodstvo, Međunarodne automobilističke federacije (FIA) je odbilo zahtjev Michelina, pa je šef Renaulta Flavio Briatore zaprijetio bojkotom, jer je smatrao da je sigurnost njegovih pilota na starim gumama ugrožena. Po novim pravilima, gume se između kvalifikacija i utrke mogu promijeniti, ali tada automatski slijedi kazna i spuštanje za deset startnih pozicija.

Renaultu su se pridružili i ostale momčadi koje voze na Michelinovim gumama, pa su u utrku krenule svega tri momčadi i to one koje koriste Bridgstone gume - Ferrari (Michael Schumacher i Rubens Barrichello), Minardi (Patrick Friesacher i Christijan Albers), te Jordan (Tiago Monteiro i Narain Karthikeyan). U boksu su ostali bolidi Renaulta, McLaren-Mercedesa, BMW-Williamsa, Sauber-Petronasa, Red Bull Racinga, BAR Honde i Toyote.

Nakon starta utrke razočarani gledatelji su počeli napuštati tribine, a neki su svoj bijes iskazali bacanjem raznih predmeta na stazu, što je dodatno ugrozilo sigurnost šestorice pilota. Pobjeda je pripala aktualnom prvaku Michaelu Schumacheru. Drugi je bio njegov momčadski kolega Rubens Barrichello, dok je treće mjesto osvojio Portugalac Tiago Monteiro u Jordan-Toyoti koji se jedini radovao nakon utrke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙