FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 12. do 14. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuod sutra će se postupno popravljati tako da bi idućih dana poboljšanjeraspoloženja trebali osjetiti i meteoropati i kronični bolesnici,izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu od sutra će se postupno popravljati tako da bi idućih dana poboljšanje raspoloženja trebali osjetiti i meteoropati i kronični bolesnici, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak biometeorološka situacija bit će nepovoljna što će izazvati loše raspoloženje i smetnje koncentracije, a noću poteškoće sa snom. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, kronični srčani bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove, a reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih naprezanja lokomotornog sustava. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će niska, a ultravioletno zračenje također nisko (jačina 1-3).

U srijedu će situacija biti relativno povoljna. Izrazito osjetljivi ljudi na vrijeme mogu osjećati prolazne glavobolje i neraspoloženje. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom uz redovito uzimanje lijekova. Koncentracija peluda drveća i trava u zraku bit će niska, a korova umjerena. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 4-6) pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U četvrtak će stanje biti povoljno, a vremenske prilike podržavat će dobro raspoloženje i miran san. Kronični bolesnici uz redovito uzimanje lijekova i izbjegavanje pojačanog tjelesnog napora ne bi trebali imati dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će niska, a trava i korova umjerena. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 8-10) pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙