FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 5. do 7. srpnja

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti promjenjiva, što može povremeno nepovoljnoutjecati na meteoropate i kronične bolesnike, a građani se posebnotrebaju čuvati jakog ultravioletnog zračenja, izvijestio je danasZavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti promjenjiva, što može povremeno nepovoljno utjecati na meteoropate i kronične bolesnike, a građani se posebno trebaju čuvati jakog ultravioletnog zračenja, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će situacija biti nepovoljna. Osobe osjetljive na vrijeme osjećat će glavobolje, smetnje koncentracije te oscilacije u raspoloženju. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, kronični srčani bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove, a reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih naprezanja lokomotornog sustava. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 6-8), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) te izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U srijedu stanje će ujutro biti relativno povoljno, a popodne relativno nepovoljno uz izražen pad tlaka. Moguće su blaže prolazne tegobe poput razdražljivosti i glavobolje. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 8-9), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) te izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U četvrtak situacija će biti relativno povoljna uz popodnevno pogoršanje vremena. Vremenske prilike podržavat će dobro raspoloženje. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu, a kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 6-8), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) te izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙