FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 1. do 4. srpnja

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebubit će nepovoljna do nedjelje, kada se očekuje poboljšanje koje ćepozitivno utjecati na raspoloženje i san građana, izvijestio je danasZavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu bit će nepovoljna do nedjelje, kada se očekuje poboljšanje koje će pozitivno utjecati na raspoloženje i san građana, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će biometeorološka prognoza biti nepovoljna. Moguće su dnevne oscilacije u raspoloženju, osjećaj umora, a bolesnici s migrenom mogu imati glavobolju. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se češće odmaranje uz redovito uzimanje lijekova. Srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba uzrokovanih vremenom. Koncentracija peluda drveća, korova i trava u zraku bit će niska. Ultravioletno zračenje također će biti nisko (jačina 2-4).

U subotu će situacija biti relativno nepovoljna. Moguće su dnevne oscilacije u raspoloženju, osjećaj umora, a bolesnici s migrenom mogu imati glavobolju. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se češće odmaranje uz redovito uzimanje lijekova. Srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba uzrokovanih vremenom. Koncentracija peluda drveća, korova i trava u zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 4-6), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U nedjelju će stanje biti relativno povoljno što će se pozitivno odraziti na raspoloženje i san. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se da jutro iskoriste za obavljanje poslova. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba uzrokovanih vremenom. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će visoka, a korova i trava umjerena. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 8-10), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) te izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U ponedjeljak će situacija biti relativno povoljna što će i dalje pozitivno utjecati na raspoloženje i san. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se da jutro iskoriste za obavljanje poslova, a kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba uzrokovanih vremenom. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će visoka, a korova i trava umjerena. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 5-7), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙