FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH o pokretanju razvoja Hrvatske

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske(SSSH) na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio svojprilog redefiniranju i pokretanju razvoja Hrvatske.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio svoj prilog redefiniranju i pokretanju razvoja Hrvatske.

Predsjednica SSSH Vesna Dejanović i ekonomski savjetnik Mario Švigir upozorili su da se hrvatsko gospodarstvo posljednjih 15 godina spontano razvijalo, a u tom je procesu veći dio tvrtki nestao s tržišta.

Stoga zemlji, umjesto restrikcija i restrukturiranja sa zatvaranjem radnih mjesta, treba otvaranje prostora za novi gospodarski rast, odnosno iskorak umjesto kontinuiteta.

Pod geslom "Mi znamo kako pokrenuti gospodarski razvoj" čelnici SSSH predstavili su nekoliko projekata koji bi potaknuli razvoj i omogućili otvaranje novih radnih mjesta.

U turizmu predlažu projekt "Hrvatska u sedam dana" kojim bi se u jednom tjednu turistima predstavila obalna i kontinentalna Hrvatska.

Također predlažu izgradnju eko i energetski samoodrživog naselja, koje bi gradile samo domaće tvrtke, čime bi Hrvatska ušla "u sferu svjetske prepoznatljivosti".

SSSH smatra i da bi trebalo obnoviti zagrebačku zračnu luku kao "pilot zračnu luku u pogledu dizajna, materijala, informatičko-elektronske platforme s poslovnim i popratnim sadržajem".

Za suzbijanje korupcije, koja je postala paralelnim gospodarskim sustavom, Vlada bi trebala zadužiti nekoga da se bavi isključivo tim problemom.

"Ako nam daju priliku, te ćemo ideje predstaviti Vladi", najavila je Vesna Dejanović ističući da socijalni partneri trebaju zajednički kreirati budućnost zemlje.

Treba imati hrabrosti za donošenje strateških odluka za dizanje kvalitete ljudskog potencijala kroz obrazovanje, informatičku pismenost i savladavanje jezičnih barijera prema svijetu, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙