FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HERA u petak o Ininom prijedlogu za povećanjem cijene plina

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska energetska regulatornaagencija (HERA) trebala bi u petak na svojoj sjednici dati mišljenje oprijedlogu Industrije nafte Ina za povećanjem dobavne cijene prirodnogplina distributerima za treće tromjesečje ove godine za 16 posto,izjavio je za Hinu predsjednik Upravnog vijeća HERA-e Tomo Galić.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) trebala bi u petak na svojoj sjednici dati mišljenje o prijedlogu Industrije nafte Ina za povećanjem dobavne cijene prirodnog plina distributerima za treće tromjesečje ove godine za 16 posto, izjavio je za Hinu predsjednik Upravnog vijeća HERA-e Tomo Galić.

Inina dobavna cijena za distribucijska poduzeća koja kupuju prirodni plin od Ine sada iznosi 1,07 kuna za jedan standardni prostorni metar prirodnog plina.

Ina traži povećanje cijene plina zbog troškova interventnog uvoza 130 milijuna prostornih metara plina od svibnja do rujna ove godine, porasta cijene plina na svjetskim tržištima i nepovoljnih tečajnih kretanja dolara, kaže zamjenica direktorice Komercijalnih poslova Ine Jadranka Soldo.

Kako INA u cijeni plina za korisnike sudjeluje s nešto manje od 50 posto, Soldo procjenjuje da cijena za krajnje potrošače ne bi trebala porasti više od 6 posto, prihvati li HERA Inin prijedlog za povećanjem cijene.

Cijena plina zadnji put je mijenjana u drugom kvartalu 2004., kada je porasla sa 1 na 1,07 kuna za prostorni metar.

HERA je pravni sljednik Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti (VRED).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙