FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 11. srpnja

ZAGREB, 10. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 11. srpnja.
ZAGREB, 10. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 11. srpnja.

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja predstavit će CARDS twinning projekt "Potpora hrvatskom sustavu dodjele državnih potpora". Twinning projekt, koji financira Europska unija u iznosu od 800 tisuća eura (5,84 milijuna kuna), prvenstveno je usmjeren jačanju institucionalnog kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Također bi trebao dovesti do transparentnog sustava dodjele državnih potpora utemeljenog na jasnim pravilima u skladu s zakonima EU-a i pripremiti Hrvatsku za pristup Europskoj uniji. Provedba projekta započela je 15. lipnja 2005. i trajat će 18 mjeseci, a partneri su Njemačka i Slovenija (10 sati, Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatski izvoznici i Hrvatska gospodarska komora potpisat će Sporazum o suradnji između te dvije institucije (12 sati, Bijeli salon Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2).

KARLOVAC - Obnovljeni Obrtnički centar u Karlovcu svečano će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (11 sati)

ZAGREB - U svibnju je u Hrvatskoj ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iznosila 376,36 milijuna kuna, što je za 7,2 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba i njihovih dijelova iznosila 246 milijuna kuna ili 65,4 posto, a bila je za 4,5 posto viša nego u svibnju lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 130,3 milijuna kuna, što predstavlja povećanje za 12,8 posto u odnosu na svibanj prošle godine.

ZAGREB - Industrija nafte Ina prodala je tijekom prvih šest mjeseci ove godine 38.800 tona mlaznog goriva, što je šest posto više od plana i 15 posto više od prodaje u istom prošlogodišnjem razdoblju, doznaje se iz Ine.

Porast prodaje od 15 posto u prvih šest mjeseci u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zabilježen je i kod aviobenzina, kojeg je prodano 587 tona.

ZAGREB - U hrvatskom je ugostiteljstvu u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvareno 1,5 milijardi kuna prometa, što je gotovo kao i lani odnosno tek 0,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Iz Zavoda napominju i da su u istom razdoblju cijene ugostiteljskih usluga porasle za 2,2 posto. Ukupni je ugostiteljski promet u prva tri mjeseca ostvaren u 12.669 poslovnih jedinica u kojima je bilo ukupno 58.439 zaposlenih.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙