FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosrpske stranke: Dogovor s Mesićem je katastrofalan

PODGORICA, 10. srpnja 2005. (Hina) - Službeni posjet hrvatskogpredsjednika Stjepana Mesića Crnoj Gori i dogovor koji je tom prilikompostignut o isplati ratne odštete tamošnje prosrpske stranke ocijenilesu u nedjelju katastrofalnim za službenu Podgoricu.
PODGORICA, 10. srpnja 2005. (Hina) - Službeni posjet hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Crnoj Gori i dogovor koji je tom prilikom postignut o isplati ratne odštete tamošnje prosrpske stranke ocijenile su u nedjelju katastrofalnim za službenu Podgoricu.

Srpska narodna stranka (SNS) pozvala je predstavnike crnogorskih vlasti da kažu iz kojih će sredstava građani Crne Gore izdvojiti novac za ratnu odštetu Hrvatskoj kada se, kako procjenjuju, tada može očekivati totalni ekonomski kolaps.

Glasnogovornik te stranke Jovan Vučurović ocijenio je kako je crnogorski predsjednik Filip Vujanović "po direktivi premijera Mila Đukanovića i ideji ovdašnjih nosilaca hrvatskog velikodržavnog projekta u Crnoj Gori, napravio sporazum s Mesićem".

"Plan je da Crna Gora plati neku navodno ratnu odštetu, a za uzvrat bi Hrvatska lobirala za njezinu nezavisnost. Takva podla računica neće proći jer je pitanje ratne odštete ozbiljna stvar" kazao je Vučurović agenciji MINA.

Mesićev posjet Crnoj Gori "osmišljen je kao zaprška crnogorskoj referendum čorbi", smatra Demokratska srpska stranka (DSS), navodeći da je taj "poznati i priznati razbijač velike Jugoslavije sada došao podržati eventualnu nezavisnost Crne Gore prije svih, pa čak i samih Crnogoraca".

Crnogorski mediji u nedjelju također objavljuju izjavu Luke Kordića, načelnika općine Konavle, koji je izjavio da je šteta koju su crnogorske postrojbe pričnile tijekom rata u tom kraju procijenjena na 100 milijuna eura.

Kordić je za 19. srpnja, prema pisanju crnogorskih medija, najavio susret hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i crnogorskog premijera Mila Đukanovića na kojem bi trebala biti dogovorena reparacija za štetu na stočnoj farmi kod Grude sa koje bilo ukradeno 650 grla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙