FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović protiv srbijanskog stajališta o crnogorskom referendumu

PODGORICA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanoviću petak se pridružio crnogorskim dužnosnicima u kritici postupkasrbijanskog premijera Vojislava Koštunice, koji je dužnosnicima EU-a uBruxellesu u četvrtak uručio popis oko 250 tisuća Crnogoraca koji živeu Srbiji a trebali bi, kako je pritom rekao, imati pravo glasa nanajavljenom referendumu o državnom statusu Crne Gore.
PODGORICA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović u petak se pridružio crnogorskim dužnosnicima u kritici postupka srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, koji je dužnosnicima EU-a u Bruxellesu u četvrtak uručio popis oko 250 tisuća Crnogoraca koji žive u Srbiji a trebali bi, kako je pritom rekao, imati pravo glasa na najavljenom referendumu o državnom statusu Crne Gore.

Premijer Đukanović izjavio je kako je riječ o još jednom napadu na demokratsko pravo Crne Gore da se na referendumu očituje o svojoj budućnosti.

"Postupak Koštunice i drugih ljudi u Beogradu, njemu ideološki bliskih, ne iznenađuje jer Crna Gora nije država koju poštuju. Oni se Crnom Gorom pokušavaju baviti kao Šumadijom ili nekom drugom srbijanskom regijom", rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer je ponovio da će se građani Crne Gore na referendumu očitovati o svojoj budućnosti i da svi postupci poput najnovijega Koštuničina još više učvršćuju opredijeljenost građana Crne Gore za njezinu neovisnost i europsku budućnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙