FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slobodanu Novaku nagrada Fonda "Miroslava Krleže"

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Suvremenom hrvatskom književnomklasiku Slobodanu Novaku sutra će u Društvu hrvatskih književnika(DHK) biti uručena nagrada Fonda "Miroslava Krleže" za njegovnajnoviji roman "Pristajanje" koji je u početku ožujka objavilazagrebačka Naklada "Ljevak", rečeno je u DHK.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Suvremenom hrvatskom književnom klasiku Slobodanu Novaku sutra će u Društvu hrvatskih književnika (DHK) biti uručena nagrada Fonda "Miroslava Krleže" za njegov najnoviji roman "Pristajanje" koji je u početku ožujka objavila zagrebačka Naklada "Ljevak", rečeno je u DHK.

Istodobno na 112. obljetnicu rođenja Miroslava Krleže (1893.-1981.), jednoga od najistaknutijih hrvatskih književnika i leksikografa prošlog stoljeća, bit će uručena spomen-priznanja Fonda osječkomu HNK i kiparici Mariji Ujević.

Prije uručenja nagrade i priznanja na Krležinu grobu na Mirogoju vijenac će položiti predsjednik Odbora Fonda akademik Nikola Batušić, predsjednik DHK Stjepan Čuić i dobitnik nagrade Slobodan Novak.

Nagrada Fonda "Miroslava Krleže" dodjeljuje se od 1986., a od 1991. svake druge godine. Tu je nagradu 2003. dobio književnik Ivo Brešan za roman "Astaroth".

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙