FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: u protekla 24 sata počinjeno 56 kaznenih djela

ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Na području zagrebačke policijskeuprave u proteklih 24 sata počinjeno je 56 kaznenih djela, međukojima pokušaj ubojstva, pet razbojstava, dva slučaja nanošenja teškihtjelesnih ozljeda, tri drske i 29 ostalih krađa, a dovršena je ikriminalistička obrada nad dvojicom cestovnih razbojnika.
ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Na području zagrebačke policijske uprave u proteklih 24 sata počinjeno je 56 kaznenih djela, među kojima pokušaj ubojstva, pet razbojstava, dva slučaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, tri drske i 29 ostalih krađa, a dovršena je i kriminalistička obrada nad dvojicom cestovnih razbojnika.

Načelnik Ureda načelnika PUZ Krunoslav Borovec izvijestio je i da je jučer s graničnog prijelazu Bregana vraćen jedan Palestinac bez hrvatske vize koji je putovao s grupom od 91 pripadnika udruge "Slobodna Palestina". U podvozju jednog od vozila kojima su putovali nađena je i oduzeta replika kalašnjikova izrađena od kombinacije metalnih i plastičnih dijelova koja izbacuje kuglice s ugljičnim dioksidom (CO2). S vraćenim Palestincem dio grupe se svojevoljno vratio u Sloveniju, a dio je nastavio put prema Srbiji.

Policija je dovršila kriminalističku obradu nad dvojicom cestovnih razbojnika, državljana Srbije i Crne Gore albanske narodnosti, koji su na autocesti Zagreb-Bregana presretali vozila, uglavnom stranaca, signalizirajući im kvar i potom uz prijetnju pištoljem ili koristeći njihovu nepažnju otimali novac, mobitele i kreditne kartice. Tako su talijanskog državljanina početkom lipnja oštetili za oko 7,5 tisuća kuna. Isti su počinitelji u petak na sličan način oštetili i grčkog državljanina za četiri tisuća kuna, izvijestio je Borovec. On je rekao da su nakon učestalih prepada operativno pokrivene kritične pozicije i najavio je poduzimanje preventivnih akcija.

Policija je jutros od dežurnog liječnika u KB Dubrava primila dojavu da je na kirurški odjel zaprimljena osoba u teško alkoholiziranom stanju s prostrijelnom ranom desne potkoljenice. Utvrđeno je da se radi o hrvatskom državljaninu (1977.) kojeg su oko 3,20 sati u bolnicu dovezle nepoznate osobe. Ozlijeđeni se ne sjeća okolnosti ranjavanja.

Na 1. Kozari putu rano jutros oko 0,30 sati jedna je žena (1962.) pokušala ubiti svog muža (1957.). Nakon svađe ona ga je ubola kuhinjskim nožem iznad lijevog kuka. Ranjeni muž prevezen je u KB Merkur gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Osumnjičena je privedena.

Policija je sinoć uhitila više maloljetnika koji su pokušali opljačkati jednu parfumeriju u Ulici grada Vukovara. Blagajnica je uhvatila jednog za ruku i zadržala, a kad su se ostali vratili u namjeri da za uhvaćenog prijatelja zamijene nekoliko stotina kuna ukradenih iz blagajne, tamo je već bio policajac. Maloljetnici su pobjegli, ali su pronađeni i uhićeni.

U Zagrebu se jučer i noćas dogodilo 9 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a 12 lakše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙