FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka policija o suzbijanju "turističkog kriminaliteta"

RIJEKA, 1. srpnja 2005.(Hina) - Načelnik Odjela općeg kriminalitetaprimorsko-goranske Policijske uprave Damir Živko na današnjoj jekonferenciji za novinstvo, govoreći o kriminalitetu u turističkojsezoni i načinima njegova suzbijanja, istaknuo da se, kao i svakegodine, očekuje najviše kažnjivih djela imovinske naravi - provala,krađa s plaža i klasičnog džeparenja.
RIJEKA, 1. srpnja 2005.(Hina) - Načelnik Odjela općeg kriminaliteta primorsko-goranske Policijske uprave Damir Živko na današnjoj je konferenciji za novinstvo, govoreći o kriminalitetu u turističkoj sezoni i načinima njegova suzbijanja, istaknuo da se, kao i svake godine, očekuje najviše kažnjivih djela imovinske naravi - provala, krađa s plaža i klasičnog džeparenja.

Među provalnim krađama očekuje se najviše provala u automobile i plovila. Kako bi se smanjila mogućnost provale u automobil, policija preporučuje da se uklone vrjedniji predmeti iz automobila, provjeri jesu li sva vrata automobila zaključana i prozori zatvoreni. Upozorio je kako se događa da kupači, iznoseći brojne predmete iz vozila, zaborave ključ u bravi prtljažnika ili vrata.

Kupačima se ne preporučuje da nose vrjednije predmete ili uređaje na plaže, a ako ih ponesu, kad odlaze u more, neka ih ostave na čuvanje osobama od povjerenja.

Kad se odlazi na ljetovanje, ključeve stana treba dati osobama od povjerenja kako bi povremeno provjeravale sigurnost stana.

Damir Živko također građanima savjetuje da se zbog mogućnosti teških ozljeda fizički ne sukobljuju s počiniteljima kažnjivih djela džeparenja ili drugih krađa ako ih zateknu na djelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙