FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: uhićen pod sumnjom da je nabavljao drogu zatvorenicima

PULA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da je počiniokažnjivo djelo zlouporabe opojnih droga u Istražni centar Županijskogsuda u Puli u petak je sproveden Damir Šijan (40), djelatnikMinistarstva pravosuđa i zaposlenik pulskog zatvora, izvijestio jedanas Mile Orešković, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga istarskePolicijske uprave.
PULA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe opojnih droga u Istražni centar Županijskog suda u Puli u petak je sproveden Damir Šijan (40), djelatnik Ministarstva pravosuđa i zaposlenik pulskog zatvora, izvijestio je danas Mile Orešković, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga istarske Policijske uprave.

Dužom kriminalističkom obradbom otkrili smo veći broj unosa droge u pulski zatvor i osnovano posumnjali da je upravo Šijan nabavljao drogu zatvorenicima, istaknuo je na redovitoj konferenciji za novinare Orešković.

Po njegovim riječima nakon višemjesečna praćenja policija je pretragom njegova osobnog automobila pronašla dva paketića sa 1,4 grama heroina, metalne škare, PVC vrećica i rukavice, manje plastične vrećice za pakiranje droge i metalna žlica s tragovima heroina.

Zatvorski čuvar opskrbljivao je drogom veći broj osoba na izdržavanju kazne, a osim heroina, s kojim je zatečen, nabavljao je kažnjenicima i amfetamine, kanabis i druge vrste droge. Pritom se služio, kako je izvijestila policija, povlasticom da za razliku od drugih posjetitelja zatvora ne bude pregledavan, tako da je mogao neprimjećeno unositi drogu.

Zbog osnovanje sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe opojnih droga Šijanu je izrečena mjera 72-satnog zadržavanja u Istražnom centru u Puli, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

Inače, po riječima Mile Oreškovića, Šijan je već prijavljivan za druga kažnjiva djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙