FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B.Ljubičiću dizajnerski 'oscar' za 'harmonika' plakate Hrvatske

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja međunarodna nagrada "Bestof Show", uglednog američkog dizajnerskog časopisa "How", svojevrsnidizajnerski Oscar, dodijeljena je prvi put Hrvatskoj i to za serijuplakata Hrvatske turističke zajednice (HTZ) autora koncepta i dizajnaBorisa Ljubičića te autora fotografije Ive Pervana, doznaje se izHTZ-a.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja međunarodna nagrada "Best of Show", uglednog američkog dizajnerskog časopisa "How", svojevrsni dizajnerski Oscar, dodijeljena je prvi put Hrvatskoj i to za seriju plakata Hrvatske turističke zajednice (HTZ) autora koncepta i dizajna Borisa Ljubičića te autora fotografije Ive Pervana, doznaje se iz HTZ-a.

U pojašnjenju časopisa "How" se napominje da je Ljubičić nagrađen za seriju plakata u formi harmonike koje još nazivaju i "anti-plakatima".

Ta je nagrada, za koju se natjecalo više od 4.500 radova iz cijeloga svijeta, autoru uručena u Chicagu (SAD) tijekom nedavno održane međunarodne konferencije o dizajnu.

Osim za dizajn Ljubičić je nagrađen i za samu ideju dvostrukog turističkog plakata napravljenog kombiniranjem dviju fotografija. Gledan s lijeve i desne strane, plakat daje dvije različite slike, dok promatran 'licem u lice' pruža zanimljivu kombinaciju obaju turističkih motiva.

"Mislili ste da plakat mora biti ravan i statičan. Sada vidite da može biti dimenzionalan i interaktivan. To je naš 'Best of Show' pobjednik i dolazi iz Hrvatske", piše u uvodniku "How" magazina posvećenog dobitnicima, a ukrašenog upravo Ljubičićevim radom.

Navodi se i da su to 'sasvim inovativna riješenja plakata u formi 3D objekta', ali da su istodobno 'pokušaj da se i hrvatski turizam odvaži u originalniji i kreativniji nastup na svjetskim tržištima, kao nedovoljno poznata i sasvim različita destinacija, koja je dosada bila interesantna samo najbližim susjedima'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙