FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren obnovljen Istraturistov autokamp Park Umag

UMAG, 24. lipnja 2005. (Hina) - Obnovljeni Istraturistov autokamp ParkUmag, u koji je uloženo 40 milijuna kuna, otvoren je danas naprigodnoj svečanosti, na kojoj je kampu uručeno i priznanje Kampingudruge hrvatske (KUH) koje se dodjeljuje ekološki najsavjesnijimhrvatskim kampovima.
UMAG, 24. lipnja 2005. (Hina) - Obnovljeni Istraturistov autokamp Park Umag, u koji je uloženo 40 milijuna kuna, otvoren je danas na prigodnoj svečanosti, na kojoj je kampu uručeno i priznanje Kamping udruge hrvatske (KUH) koje se dodjeljuje ekološki najsavjesnijim hrvatskim kampovima.

Istraturist je u ovoj godini u obnovu kapaciteta uložio više od 100 milijuna kuna, od čega 70 milijuna kuna u obnovu svih pet kampova.

Kamp Park Umag (nekadašnji ladin Gaj) nakon ulaganja u ovogodišnju sezonu ulazi s kategorijom od 4 zvjezdice. Riječ je o prvom kampu u Hrvatskoj koji ima ugrađen membranski biološki pročišćivač za otpadne vode čijom primjenom se omogućava ponovno korištenje voda te osigurava zaštita akvatorija i okoliša.

Upravo pročišćivač te niz ostalih eko standarda primijenjenih pri renoviranju kampa razlozi su zbog kojih je KUH odlučio Park Umag uvrstiti među 9 odabranih hrvatskih kampova i anticipirano mu dodijeliti CCU ECO PLUS nagradu, priznanje koje se dodjeljuje samo kampovima s vrhunskim ekološkim managementom, a prema međunarodnim kriterijima udruženja ADAC.

Prema kriterijima ADAC-a na području Mediterana ocjenjivana su 7054 kampa, a dodijeljeno 276 nagrada, što znači da je priznanje dobilo svega 3,9 posto odabranih kampova.

Istraturist u svojem vlasništvu ima 7 hotela, 4 turistička naselja i 5 autokampova, a svi su objekti locirani na sjeverozapadnoj obali Istre, uz 37 kilometara dugu rivijeru grada Umaga, izvijestili su iz Istraturista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙