FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Makarskoj rivijeri 28.300 gostiju

MAKARSKA, 8. srpnja 2005. (Hina) - U ljetovalištima na Makarskomprimorju, prema podacima županijske Turističke zajednice i turističkihureda s rivijere, odmara se oko 28.300 gostiju što je za 15 posto višenego u isto vrijeme prošle godine.
MAKARSKA, 8. srpnja 2005. (Hina) - U ljetovalištima na Makarskom primorju, prema podacima županijske Turističke zajednice i turističkih ureda s rivijere, odmara se oko 28.300 gostiju što je za 15 posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Stranaca je 27.100, a ostali su gosti iz naše zemlje kojih će već od ovoga vikenda biti znatno više u svim mjestima na rivijeri. Najviše je turista u općini Baška Voda gdje boravi više od pet tisuća gostiju, u općini Podgora 3.800, u Tučepima 3.500 dok ostali ljetuju u Brelima, Makarskoj, Živogošću, Igranima i općini Gradac.

Hotelske kuće posluju s vrlo dobrom popunjenošću smještajnih kapaciteta te ugošćuju više od 10 tisuća gostiju uglavnom stranih turista, a u većini hotela, iako je tek početak srpnja, traži se "krevet više". Kod privatnih kućevlasnika također je veći broj gostiju nego minulog ljeta a četiri autokampa bolje su popunjena nego prvih dana srpnja prošle godine.

Inače, u prvih šest ovogodišnjih mjeseci na Makarskom primorju ostvareno je 162.000 turističkih noćenja, što je 19 posto više nego do konca lipnja prošle godine. Strani gosti, prema podacima županijske Turističke zajednice i turističkih ureda s Makarskog primorja, ostvarili su više od 150.000 turističkih noćenja što je za četvrtinu više nego minule godine, a preostali dio noćenja realizirali su gosti iz naše zemlje kod kojih je inače broj noćenja do konca lipnja manji za deset posto od lanjskog šestomjesečnog učinka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙