FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Splitsko-dalmatinskom području 14 posto više turista

SPLIT, 6. srpnja 2005. (Hina) - Uz veoma dobar turistički posjet uprvim danima srpnja, u kojima je proteklih godina dolazilo do početnihpodbačaja, turističkih djelatnici Splitsko-dalmatinske županijezadovoljni su i lipanjskim turističkim prometom.
SPLIT, 6. srpnja 2005. (Hina) - Uz veoma dobar turistički posjet u prvim danima srpnja, u kojima je proteklih godina dolazilo do početnih podbačaja, turističkih djelatnici Splitsko-dalmatinske županije zadovoljni su i lipanjskim turističkim prometom.

Tako je, kažu u županijskom uredu Hrvatske turističke zajednice, tijekom lipnja srednjodalmatinsko područje posjetilo 11 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Najprivlačnije turističko odredište županije je grad Hvar sa 75.600 gostiju i Tučepi na Makarskoj rivijeri sa 65 tisuća turista.

U prvom ovogodišnjem polugodištu na splitsko-dalmatinskom području bilo je 386 tisuća, što je 14 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Ove godine se primjećuje i sve bolja struktura gostiju, posebno porast turističkih dolazaka iz skandinavskih država, npr. iz Švedske iz koje je Splitsko-dalmatinsku županiju u prvih 6 mjeseci ove godine posjetilo čak 54 posto više gostiju nego lani. Sve je više gostiju i iz Velike Britanije.

Ipak, najveći rast u dolascima u ljetovališta imali su u prvom polugodištu Francuzi kojih je tijekom prvih šest mjeseci bilo čak 134 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Takve rezultate direktor splitskog Županijskog ureda HTZ-a Mili Razović ocjenjuje dosad najboljima i, ne bude li nekih nepredviđenih događaja, srednjodalmatinski bi turizam, po njegovom mišljenju, mogao u ovogodišnjoj sezoni ostvariti rekordan turistički posjet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙