FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACI s 17 milijuna kuna ulaganja očekuje bolju sezonu nego lani

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka i sustav marina ACI (AdriaticClub International) ove je godine uložila 17 milijuna kuna uodržavanje i poboljšanje infrastrukture i usluga u svoju 21 marinu,očekuju i bolje rezultate nego lani, a u završnoj je fazi ifinancijsko restrukturiranje tvrtke, istaknuo je direktor ACI-ja DamirMandekić.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka i sustav marina ACI (Adriatic Club International) ove je godine uložila 17 milijuna kuna u održavanje i poboljšanje infrastrukture i usluga u svoju 21 marinu, očekuju i bolje rezultate nego lani, a u završnoj je fazi i financijsko restrukturiranje tvrtke, istaknuo je direktor ACI-ja Damir Mandekić.

Sudjelujući na raspravi o razvoju i konkurentnosti hrvatskog nautičkog turizma, koju je organizirao saborski Odbor za turizam, Mandekić je kazao da već u ovoj sezoni na stalnom vezu imaju 3.900 plovila, zbog čega se i očekuje premašenje lanjskih rezultata od 107.511 brod-dana.

Visoka financijska zaduženost tvrtke, uzrokovana padom prometa i nepovoljnim kreditima uslijed rata, ostavila traga te onemogućila veća ulaganja, ali prvi čovjek ACI-ja očekuje da će se to promijeniti od iduće godine.

Tek kada se promijeni struktura prihoda, odnosno kada se sadašnjih 80 posto ukupnih prihoda od stalnog veza 'spusti' na oko 30 posto, moći će se, kaže, govoriti o uspješnoj tvrtki. To znači da bi za bolju budućnost ACI-ja trebalo 'pojačati' ostale usluge u sustavu marina, od trgovine i ugostiteljstva do servisa i drugog.

Posebno je naglasio i da ACI u svom sastavu trenutno ima 10 vlastitih i još 13 unajmljenih brodova za charter (iznajmljivanje) te da je to malo da bi se o ACI-ju govorilo da se bavi charterom.

U 21 ACI-evoj marini duž jadranske obale, od kojih je 12 na otocima, ukupno je šest tisuća vezova, od čega pet tisuća u moru i tisuću na kopnu, a pružanje usluga u nautičkom turizmu kroz stalni (godišnji i višegodišnji) te mjesečni i dnevni vez osnovna je djelatnost te tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙