FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk carinika: za sada bez gužvi na granicama

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Štrajk upozorenja, koji Carinskisindikat Hrvatske organizira u petak od 8 do 22 sata, za sada nijeizazvao gužve na graničnim prijelazima.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Štrajk upozorenja, koji Carinski sindikat Hrvatske organizira u petak od 8 do 22 sata, za sada nije izazvao gužve na graničnim prijelazima.

Po riječima predsjednika Sindikata Željka Popovića, iako se štrajku priključilo svih 1800 carinika, putnički promet trenutno je normalan, a malo duže kolone tek se počinju stvarati u teretnom prometu.

"Nije nam ni namjera stvarati gužve na granicama, već samo uputiti javnu poruku Vladi da je materijalna situacija carinika neizdrživa", rekao je Popović Hini.

Sindikat traži povećanje plaća carinskih službenika za 20 posto, a tvrdi da njihova prosječna plaća iznosi 3.500 kuna.

Carinski sindikat Hrvatske najavio je da će carinici u petak na svim graničnim prijelazima i carinarnicama u Hrvatskoj stupiti u "bijeli štrajk", odnosno da neće obustaviti rad nego će početi striktno primjenjivati propise iz djelokruga carinske službe na svakog putnika i robu koja prelazi carinu. Carinici organiziraju štrajk upozorenja nakon što s ministrom financija Ivanom Šukerom nisu uspjeli postići dogovor oko povećanja plaća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙