FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli 12. Raosovi dani

SPLIT/IMOTSKI, 8. srpnja 2005.(Hina) - U rodnom selu književnika IvanaRaosa u Medovu Dolcu kod Imotskoga danas su počeli 12. Raosovi daništo ih u spomen na toga velikana umjetnosti riječi priređuje istoimenaimotska kulturna Udruga, i koji se ove godine prvi put održavaju u dvadijela - danas i 6. kolovoza u Lovreću.
SPLIT/IMOTSKI, 8. srpnja 2005.(Hina) - U rodnom selu književnika Ivana Raosa u Medovu Dolcu kod Imotskoga danas su počeli 12. Raosovi dani što ih u spomen na toga velikana umjetnosti riječi priređuje istoimena imotska kulturna Udruga, i koji se ove godine prvi put održavaju u dva dijela - danas i 6. kolovoza u Lovreću.

Raosovi dani počeli su polaganjem vijenaca na grobnicu i spomen-ploču te misom u župnoj crkvi u Medovu Dolcu.

Pod "legendarnom Raosovom kostelom" ispred književnikove rodne kuće na tradicionalnom okupljanju, uz prigodne riječi organizatora te predstavnika Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i lovrećke općine, svečano je uručena ovogodišnja nagrada "Ivan Raos" splitskom književniku Tomislavu Božinoviću za monodramu "Di san ono sta".

Božinovićevo je djelo najboljim od šest prispjelih na natječaj ocijenio stručni sud u kojem su Nedjeljko Mihanović, Hrvoje Mihanović Salopek, Ana Lederer, Nevenka Nekić i predsjednica Udruge Raosovih dana Branka Buljan.

Osim novčane nagrade pripala mu je i grafika s likom Ivana Raosa, rad imotske akademske slikarice Antonije Gudelj. Monodrama "Di san ono sta" bit će objavljena u zborniku.

Po riječima Branke Buljan Raosovi su dani ove godine sadržajniji od dosadašnjih, jer se održavanjem u dvama terminima željelo dati mogućnost sudjelovanja većem broju štovatelja književnikova djela.

Tako će u programu 6. kolovoza u Lovreću, u sklopu obilježavanja Dana te općine, biti održana književna tribina, predstavit će se zbornici s nagrađenim monodramama i znanstvenim radovima o Raosovu životu i djelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙