FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 7. srpnja

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 7. srpnja.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. srpnja.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru će u nastavku 15. sjednice raspraviti Prijedlog zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, a zatim će raspravljati o predloženom Zakonu o posebnom porezu na kavu kojim Vlada predviđa uvođenje markica za sve proizvode od kave, a u cilju suzbijanja 'sive ekonomije' u proizvodnji i prometu kavom. Saborske zastupnike očekuje i Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za prošlu godinu, po kojemu se lani bilježi nešto sporiji gospodarski rast nego u prethodne dvije godine. Stignu li, zastupnici bi mogli Branka Hrvatina imenovati novim predsjednikom Vrhovnog suda RH, (Hrvatski sabor - Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

DUBROVNIK - Svečano otvorenje 56. godišnje skupštine Europske unije javnih radiotelevizija (EBU) bit će u Dubrovniku, a sudionicima skupa obratit će se hrvatski premijer Ivo Sanader, (Hotel Excelsior Dubrovnik, 11,30 sati).

ZAGREB - Na zajedničkoj konferenciji za novinare: Sindikat humanitarnog razminiranja udružen u SSSH i HUS- Sindikat djelatnika na poslovima razminiranja će izvijestiti kako je pregovarački tim sindikata prekinuo pregovore s Udrugom poslodavaca u humanom razminiranju i o mogućnosti najave štrajka, (Radnički dom, Krešimirov trg 2, 10,30 sati).

BELI MANASTIR - Prezentacija rezultata pilot-projekta obrazovanja Roma bit će u Belom Manastiru gdje je projekt započeo u rujnu 2004. uz potporu Instituta Otvoreno društvo- Hrvatska, brojnih nevladinih udruga i lokalne zajednice, (prostorije P+8, Ul. Imre Nagya 2d, 12 sati).

SPLIT - Otvorenje taktilne izložbe "U dodiru s antikom" bit će u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Izložba je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, ali i cjelokupnoj muzejskoj publici koja će dodirom moći doživjeti odljeve brojnih antičkih skulptura. Izložba je projekt Taktilne galerije Muzeja Louvre, a dopunjena je djelima iz Nacionalnog taktilnog muzeja iz Ancone te nekolicinom eksponata značajnih za domaću povijesnu baštinu, (Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, 20 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrade Fonda Miroslav Krleža bit će upriličena u Društvu hrvatskih književnika, (Trg bana Jelačića 7, 12 sati), a prije toga, u povodu 112. godišnjice Krležina rođenja, dobitnik nagrade i hrvatski književnici položit će vijenac na njegov grob na Mirogoju, (11 sati). Tog dana od 11 do 17 sati za posjetitelje će biti otvorena Memorijalna zbirka Miroslava i Bele Krleže na Krležinom Gvozdu 23.

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙