FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlaho Bogišić ponovno ravnatelj LZ-a "M. Krleže"

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Vlaho Bogišić, dosadašnji ravnateljLeksikografskog zavoda "Miroslava Krleže", nakon provedena javnognatječaja ponovno je imenovan ravnateljem u sljedećem četverogodišnjemmandatu.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Vlaho Bogišić, dosadašnji ravnatelj Leksikografskog zavoda "Miroslava Krleže", nakon provedena javnog natječaja ponovno je imenovan ravnateljem u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Prvi put je na tu dužnost izabran 2001., priopćeno je danas iz Zavoda.

Vlaho Bogišić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 1988. radi kao leksikograf u Zavodu. Od te godine član je i Društva hrvatskih književnika, a od 1990. član prvog Upravnog odbora obnovljene Matice hrvatske.

Godine 1992. magistrirao je na Filozofskom fakultetu s temom "Prvi Krležini tekstovi". Član je uredništva edicije Stoljeća hrvatske književnosti, urednik je u prvom uredništvu "Vijenca", u časopisu "Most", glavni urednik "Kola", a od 2000. urednik je djela Miroslava Krleže.

Bogišić je i član uredništva Enciklopedije Miroslava Krleže, pomoćnik glavnog urednika Hrvatskoga biografskoga leksikona i urednik u Hrvatskoj enciklopediji.

Zapaženi su i njegovi autorski i leksikografski radovi te znanstveni, stručni i nastavni rad u Zavodu, HAZU-u, Društvu hrvatskih književnika, Matici hrvatskoj, Hrvatskom društvu pisaca, PEN-u te u časopisima i javnim glasilima.

Na Filozofskom fakultetu u Puli od 2001. predaje hrvatsku književnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙