FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKOVAR: GRADONAČELNIK IZ HDZ-A, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA IZ HSP-a

VUKOVAR: GRADONAČELNIK IZ HDZ-A, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA IZ HSP-aVUKOVAR, 8. lipnja 2005. (Hina) - Za novoga vukovarskoga gradonačelnikana današnjoj je utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća u skladu skoalicijskim Sporazumom HDZ-a i HSP-a nakon lokalnih izbora većinomglasova izabran Tomislav Šota (HDZ), a za predsjednika Gradskog vijećaNikola Toth (HSP).
VUKOVAR, 8. lipnja 2005. (Hina) - Za novoga vukovarskoga gradonačelnika na današnjoj je utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća u skladu s koalicijskim Sporazumom HDZ-a i HSP-a nakon lokalnih izbora većinom glasova izabran Tomislav Šota (HDZ), a za predsjednika Gradskog vijeća Nikola Toth (HSP).

Za potpredsjednike Gradskog vijeća većinom su glasova izabrani Ivanka Mihajlović (HDZ) i Drago Todorović (SDSS), a za zamjenike gradonačelnika Vladimir Emedi (HDZ) i Svetislav Lađarević (SDSS).

Novoizabrani gradonačelnik Tomislav Šota, koji je na mjestu gradonačelnika zamijenio Vladimira Štengla, rekao je na sjednici Gradskoga vijeća kako će novo Gradsko poglavarstvo "nastaviti stopama staroga".

"Povjerenje građana moramo opravdati velikim zalaganjem i stručnošću", rekao je Šota, pozvavši gradske vijećnike da nakon utemeljiteljske sjednice zajedno posjete vukovarsku Gimnaziju, kod koje se prije nekoliko dana odronila zemlja. Po Šotinim riječima uređenje toga odrona bit će prva zadaća novoizabrane gradske uprave.

Zahvalivši na izboru za predsjednika Gradskog vijeća, Nikola Toth je pozvao vijećnike da, bez obzira na stranačku pripadnost, djeluju u korist Vukovaraca i razvoja grada.

"Očekujem da ćete biti spona Vukovara i Vukovaraca i svih razina vlasti", poručio je Toth vijećnicima.

Na sjednici su izabrani i članovi Komisije za izbor i imenovanje te Komisije za Statut i Poslovnik.

Na lokalnim izborima za Gradsko vijeće HDZ je osvojio 12 mjesta, SDSS osam, SDP tri i HSP dva.

Zbog potpisivanja koalicijskog Sporazuma HDZ-a i HSP-a Pilip Karaula iz HDZ-a prešao je u nezavisne vijećnike, pa u Gradskom vijeću HDZ ima 11 vijećnika.

(Hina) xzdraz ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙