FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija spremna povećati proizvodnju nafte

HAAG, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nigerija će povećati proizvodnjunafte ako to od nje zatraži Organizacija zemalja izvoznica nafte(OPEC), izjavio je u ponedjeljak nigerijski predsjednik OlusegunObasanjo.
HAAG, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nigerija će povećati proizvodnju nafte ako to od nje zatraži Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC), izjavio je u ponedjeljak nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo.

"Naravno da hoćemo", odgovorio je Obasanjo na pitanje hoće li Nigerija razmotriti povećanje proizvodnje. "Ako je odluka OPEC-a da se nešto mora učiniti, mi ćemo to učiniti", kazao je nigerijski predsjednik nakon sastanka s nizozemskim premijerom Janom Peterom Balkenendeom.

Cijene sirove nafte na njujorškom tržištu porasle su u ponedjeljak na rekordnih 60,6 dolara po barelu uslijed projekcija o mogućim nestašicama nafte u četvrtom tromjesečju i snažne potražnje iz Kine i Sjedinjenih Država.

OPEC je na sastanku u Beču 15. lipnja odlučio od 1. srpnja povećati svoju proizvodnju za 500.000 barela na 28 milijuna barela dnevno s mogućnošću povećanja za daljnjih 500.000 barela dnevno prije rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙