FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić doputovao u Crnu Goru

PODGORICA, 8. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u Podgoricu gdje će se sastati s crnogorskimpredsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem iministrom vanjskih poslova Miodragom Vlahovićem.
PODGORICA, 8. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u Podgoricu gdje će se sastati s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova Miodragom Vlahovićem.

Predsjednika Mesića u četvrtak navečer u zračnoj luci Golubovica dočekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

U petak popodne predsjednik Mesić će, kako je najavljeno, u Centru za kulturu u Tivtu razgovarati s predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori te obići Gornju Lastvu.

"Razgovori u Podgorici bit će novi doprinos učvršćivanju kvalitetnih ekonomskih, kulturnih i drugih veza, koje su prijateljske, sadržajne i s jasnom perspektivom daljeg razvoja", priopćeno je iz Vujanovićeva kabineta.

Jačanje suradnje među susjedima, navodi se u priopćenju, nije cilj samo zbog vlastitog razvoja, nego i zbog lakšeg ulaska u euroatlanstke integracije, a prijateljski susreti na najvišoj razini bili su i jesu snažan doprinos tom cilju.

"Uz činjenicu da je riječ o neposrednim susjedima, jednako je važno i prisustvo i ravnopravan status pripadnika crnogorske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori, kao najboljeg mosta suradnje naših država", stoji u priopćenju iz Vujanovićeva ureda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙