FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Marović: Zatvoriti knjigu rata

BEOGRAD, 6. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednici Hrvatske i Srbije i CrneGore, Stjepan Mesić i Svetozar Marović, suglasili su se u srijedu uBeogradu da treba što prije riješiti otvorena pitanja između dvijuzemalja te zatvoriti knjigu rata i od regije napraviti sigurnu zonu ukojoj će biti ugodno živjeti.
BEOGRAD, 6. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednici Hrvatske i Srbije i Crne Gore, Stjepan Mesić i Svetozar Marović, suglasili su se u srijedu u Beogradu da treba što prije riješiti otvorena pitanja između dviju zemalja te zatvoriti knjigu rata i od regije napraviti sigurnu zonu u kojoj će biti ugodno živjeti.

Dvojica predsjednika ocijenila su da je u posljednje vrijeme puno učinjeno u razvoju dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i SiCG, da su intezivirani kontakti na svim razinama i da dvije zemlje na međunarodnom planu povezuje isti cilj - ulazak u EU.

"Građani obje zemlje trebaju shvatiti da ne smijemo robovati prošlosti, nego da se trebamo okrenuti budućnosti", kazao je predsjednik Mesić novinarima nakon razgovorima s Marovićem.

Predsjednik Mesić u Beogradu je razgovarao i sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, a poslijepodne odlazi u Suboticu gdje će se sastati s predstavnicima vlasti hrvatske manjine i Srba izbjeglih iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙