FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit G8: Postignut dogovor o klimi

GLENEAGLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Velike sile okupljene uskupinu G8 postigle su u četvrtak na summitu u Škotskoj dogovor oklimi kojega je objavljivanje odgođeno za petak, zbog niza atentataizvedenih u Londonu koji su natjerali premijera Blaira da nakratkonapusti Gleneagles.
GLENEAGLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Velike sile okupljene u skupinu G8 postigle su u četvrtak na summitu u Škotskoj dogovor o klimi kojega je objavljivanje odgođeno za petak, zbog niza atentata izvedenih u Londonu koji su natjerali premijera Blaira da nakratko napusti Gleneagles.

Izjavu o klimi koju je predsjednik Jacques Chirac nazvao "važnim dogovorom", za kojim će doći Akcijski plan o povezanosti stakleničkog učinka i energije, velike ekološke udruge već su u četvrtak navečer ocijenile kao "propuštenu prigodu".

Chirac je na konferenciji za tisak kazao da je najveće postignuće ovog summita o klimi što će "obnoviti dijalog" između sedam članova G8 koji su ratificirali Protokol iz Kyota i Sjedinjenih Država koje su 2001. odbacile taj ugovor o smanjenju stakleničkih plinova.

U nacrtu izjave čelnici G8 priznaju da je ljudska aktivnost značajno pridonijela globalnom zatopljavanju, te da postoji potreba da se smanji emisija stakleničkih plinova koji uzrokuju zatopljavanje. Glavni njemački pregovarač Bernd Pfaffenbach kazao je međutim da se u dokumentu ne spominju konkretne brojke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙